NYE MEDLEMMER/ prøvetræning

Alle er velkommen i klubben og kan møde op til en prøvetræning når klubben har åben vi optager nye medlemmer hele året.


Til at starte med kan du træne i en T-shirt og træningsbukser. Herefter kan du købe en Taekwondo dobok (kan bestilles i klubben eller hos Budoxperten).

Indmeldelse sker igennem klubbens hjemmeside


Omklædning 

Klubben har omklædningsrum med bad for begge køn.

Til forældre 

Når dit barn træner er der mulighed for at opholde sig i klubbens opholdsrum. Herfra er der udsyn ind til Dojangen (træningssalen).  


Hvad kan Taekwondo give mig?

Du kommer i god form, både fysisk og mentalt. Du bliver hurtig og smidig. Du får styrket din selvtillid og selvdisciplin, og ikke mindst får du en masse nye kammerater og mange spændende oplevelser mm. TKD har så mange elementer og discipliner – grundteknik, kamp, teknik, selvforsvar mm., at du helt sikkert finder interesse i sporten.

Hvad er Taekwondo?

Taekwondo er en koreansk kampsport som kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage. Dengang brugte man Taekwondo til at forsvare sig mod angreb fra dyr og senere også mod fjendtlige angreb fra mennesker. Taekwondo (ofte forkortet TKD) har udviklet sig til en international anerkendt sportsgren, og har således været med i de Olympiske Lege siden 1988. For mange er Taekwondo meget mere end en actionfyldt kampsport. Det er også - en livsstil - et socialt netværk - en livsindstilling med værdier som respekt, disciplin, selvtillid mv. som nøgleord - en personlig sikkerhed Taekwondo har kort fortalt utrolig mange værdier og anvendelsesmuligheder. Det er op til den enkelte at udnytte hvad man selv synes man vil bruge idrætten/kampkunsten til.

Er Taekwondo andet end træning?

Ja. Hvis man har lyst mødes vi også til konkurrencer, hvor der konkurreres efter internationale regler, både kamp med kontakt og i teknik, hvor der primært konkurreres i figurøvelser, selvforsvar og gennembrydning.

Er Taekwondo farligt?

Nej. Den daglige træning giver både større smidighed, styrke og hurtighed. Ved konkurrencer, som er frivillige, forebygges skader igennem regler og udstyr, og i forhold til andre kontaktidrætter (fodbold, håndbold mv.) er der meget få skader i Taekwondo.

Hvordan foregår træningen?

Træningen starter altid med en god opvarmning for at undgå skader. Derefter trænes forskellige teknikker, kondition og styrketræning. Mental træning er også en del af træningen, bl.a. af hensyn til sikkerheden. Den traditionelle disciplin viser sig f.eks. ved særlige hilsemåder under træningen. Gensidig respekt prioriteres også højt. Gennem træningen opnår du både en større fysisk kontrol hvad angår smidighed, styrke og hurtighed, men du opnår også en stærkere psyke gennem sportens brug af disciplin og fokusering på både individuelle og fælles præstationer. Taekwondo træning er en langvarig udviklingsproces. Det tager ca. 5 år at træne op til sort bælte og pensum udbygges i takt med udviklingen. Kroppen bliver ved træning smidig og stærk samtidig med, at den psykiske balance forbedres. De fleste kommandoer foregår på koreansk.

Taekwondo og børn

Træningen tilpasses børnenes alder og udviklingstrin. Leg er derfor en naturlig del af opvarmningen på børneholdene. I samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund har forbundet søsat programmet ”Den gode Taekwondo-klub for børn”, som er helt identisk med DIF’s eget koncept ”Et godt idrætsmiljø for børn” – dog indeholder forbundets model også et punkt omkring indføring af et speciel børnepensum
Vi takker vore sponsorer

Herlev Hwarang Taekwondo Klub HI

Herlev Hovedgade 201A, 1., 2730 Herlev